poseidonsdisciples.blogg.se

Poseidon var havets och flodens gud. Poseidons lärjungar är två tvillingbröder som har förälskat sig i laxfiske. På denna blogg kommer ni kunna läsa om deras fiske äventyr, mestadels efter lax i bland annat Lagan, Ätran och Mörrumsån

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Uppstigning 05.00 imorse för att sticka och fiska. Nattens fiske hade satt sitt spår, det var segt att gå upp. Väl nere på hallen fiskade jag ensam på lågvatten ett par timmar. Ganska lite aktivitet och det kändes väldigt dött. Efter ett tag så släpptes det på med 110 kubik och saker började hända. Mycket fisk som visade sig men inget som ville bita. Efter många taktikbyten mellan olika flugor och sjunklinor så beslutade jag mig för att slänga på en sjunk 6/7 spets och en "Red Devil". Sagt och gjort, första repan smäller det. En mellanlax som bjöd upp på en bra fight. Efter flera ruscher och hopp så tailades fisken. En helt nystigen silver torped på 4 kilo fördelat på 72 centimeter. För jäkla skön känsla att spräcka nollan för i år!
Tight Lines / Simon

Lite fiske!

Kategori: Allmänt

Idag blev det en sväng till Lagan efter skolan. Anlände till hallen vid 16 tiden och fiskade på. Inte en man på hallen så för en gångs skull så fick jag verkligen fiska. Dagen flöt på och mörkret inföll. Eftersom det skulle gå bra med vatten så beslutade jag mig att fiska vidare ett tag men inget hände. Siktar istället på tidigt fiske imorgon!
Tight Lines / Simon

Dåligt med fiske

Kategori: Allmänt

Nu är sommaren snart över, tack och lov. Som många upplevt har denna sommaren varit extremt varm, och det har medfört varmt vatten och lite vatten. Alla vi som är flugfiskare vet att detta inte är någon bra ekvation. Det har alltså blivit väldigt lite fiske för min del. Dock så ser det ut som att det börjar lossna i Lagan nu, så några turer till får det nog bli innan säsongen är slut.
Lite flugbindning har det iallafall blivit, jag har fått en förälskelse till de skotska krokflugorna och mitt bidrag blir därför en "Ally`s Shrimp". Såhär binder ni den!
1. Jag använder en Mustad krok i storlek 10. Börja med att fästa bindtråden.
2. Fäst in Lagartun tinsel, och linda cirka 3 täta varv.
3. Bind nu in en sparsam bunt bucktail. Längden är en smaksak men jag väljer att ha håret cirka 3-5 cm bakom krokarna.
4. Bind ner bucktailen så att du skapar en schysst tapering med den avsmalnade delen mot krokögat. Enkelt förklarat så klipper du inte av bucktail resterna utan binder ned dem. På så sätt så skapas en bra tapering.
5. Bind nu in svart och orange floss och även lagartun tinsel.
6. Första halvan av kroppen lindas med orange floss och andra halvan med svart floss. Linda sedan tinslet i snygga "snea" svart runt flosset.
7. Bind nu in guldfasan fjärdern. Var inte rädd för att använda mycket tråd. Det är bättre det än att fjädern släpper. Ett hackel ska ändå bindas in så tråden kommer döljas!
8. Bind nu in ett orange softhackel eller i mitt fall krickand.
9. Bygg ett snyggt huvud. Lacka eller limma ett par gånger.
Sedan har du en snygg klassisk laxfluga som även funkar ypperligt i våra Svenska laxälvar!

Tight Lines
Simon