poseidonsdisciples.blogg.se

Poseidon var havets och flodens gud. Poseidons lärjungar är två tvillingbröder som har förälskat sig i laxfiske. På denna blogg kommer ni kunna läsa om deras fiske äventyr, mestadels efter lax i bland annat Lagan, Ätran och Mörrumsån

Bilder från Norge

Kategori: Allmänt

Philip har fotat lite bilder, han hade inte haft med sig mobilen så mycket så där blev inte så många foton men men detta är bättre än inget!

Jag vill ha regn!

Kategori: Allmänt

Fiskade lite i Lagan idag. Anlände ungefär klockan åtta vid Svinaholmen. Vattnet skulle sättads igång vid denna tiden. Sagt och gjort så började älven vakna till liv, en hel del fiskar visade sig när vattnet startades. Gick första rundan med flytlina. Riggade upp 13 fotaren med en sjunk 2/3 och en liten svart krokfluga. De första reporna fiskade jag själv, dock på dåligt vatten. När vattnet väl blev skapligt så började solen gassa och mer folk anlände. Typiskt! Dagen var inte mycket att hurra för, alldeles för varmt. Philip hade fått fiska en del i Gaula men där var fortsatt väldigt dåligt. Får hoppas att det regnar och blir svalare. Både i Norge och Sverige! 
Tight Lines / Simon
 

Hugg i Gaula

Kategori: Allmänt

Fick lite uppdateringar från Philip igår. Han hade fiskat en del i Gaula. Han berättade att när han skulle dra in linan för att påbörja ett nytt kast så högg det. Fisken var på 20 sekunder innan den släppte, tråkigt. Brukar inte vara någon jättehit när fisken hugger på "rak" lina. Enligt Philip så var fisken +8kg och knallblank, och "Green Monkey" flugan föll fisken i smaken. Vi ska försöka få ordning på det tekniska så att här dyker upp lite bilder med. Förhoppningarna är att det dyker upp lite bilder i början av nästa vecka. 
Tight Lines / Simon
 

Dåligt i Norge

Kategori: Allmänt

Philips Norgeuppdateringar har uteblivit på grund av hans stressiga schema och lite tekniska problem med internetet i Norge. Jag har dock pratat lite med han och senaste rapporten är att fisket i Gaula och Orkla är fruktansvärt dåligt. Ett 30 tal fiskar hade landats sedan premiären vilket är katastrof. Han hade fått fiska 5 timmar igår i Gaula men där var dåligt med vatten och därav dåligt med aktivitet i vattnet. I vårt hemmavatten Lagan har fisket inte varit speciellt bra heller. Jag fiskade i Lagan igår och fiskekompisen lyckades landa en laxhane på 5,5 kilo. Det oroendeväckande var att den var färgad och hade nästan redan fått lekdräkt vilket är väldigt tidigt med tanke på årstiden.
Jag har nu sommarlov och invigde det med att binda lite flugor till en kund. Förhoppningsvis kan flugbindningen bli lite mer seriös nu när jag har mer tid. Kanske även blir lite fiske nästa vecka beroende på vattenföringen.
Tight Lines/ Simon