poseidonsdisciples.blogg.se

Poseidon var havets och flodens gud. Poseidons lärjungar är två tvillingbröder som har förälskat sig i laxfiske. På denna blogg kommer ni kunna läsa om deras fiske äventyr, mestadels efter lax i bland annat Lagan, Ätran och Mörrumsån

En dag längst ån

Kategori: Allmänt

Idag bestämde jag mig att köra till lagan, trots mycket dåligt vattnen. Väl framme började jag att fiska vid 8.30 tiden, mycket fisk visade sig under förmiddagen. Fiskade i poolen drygt 2 timmar innan jag beslutade att hitta ett annat ställe, där det "drog"  lite bättre.  Fiskade fram tills 15.00 då vattnet sänktes och det blev ofiskbart.  Synd det här med vattenkraftverk, men inte mycket att göra. Roligt att komma ut och svinga med spöet! 
TL
/ Philip 
 

Bäcköringsfiske

Kategori: Allmänt

Idag provade jag på något jag aldrig fiskat innan, nämligen bäcköring. Med ett nyinköp 7fots #2 körde jag till närmaste bäck där jag visste det fanns fisk. Väl framme riggade jag spöt och knöt på en förtyngd nymph. När jag närmade vattnet insåg jag att det var låg nivå, men skam den som ger sig. Försökte leta upp lite djupare partier, hade väl inga direkta förhoppningar om fisk. La ut några korta kast och började fiska, ganska snart upptäckte jag småfisk som var efter min fluga. Ett par kast till och fisk på kroken. En sprallig öring hade tagit flugan och släppte precis vid kanten, en bra och snabb återutsättning. Efter det hände precis samma sak en till öring tog flugan, denna släppte oxå. Fiskade 30minuter till och tillsist lyckades jag få en som jag kunde få på bild, inte den största men en väldigt vacker fisk. 
TL 
//Philip