poseidonsdisciples.blogg.se

Poseidon var havets och flodens gud. Poseidons lärjungar är två tvillingbröder som har förälskat sig i laxfiske. På denna blogg kommer ni kunna läsa om deras fiske äventyr, mestadels efter lax i bland annat Lagan, Ätran och Mörrumsån

Regnbågsfiske

Kategori: Allmänt

Efter ganska många turer i Lagan, med både dåligt fiske och dåligt vatten så beslutades det att dagens fiske skulle ske i Tollerupssjön. Det blev sovmorgon och fisket påbörjades inte förrän vid 12 tiden. Mycket folk, mestadels barnfamiljer fiskade idag. Jag och farsan fiskade med lugn och ro, skönt att slippa vadare och massa andra prylar som laxfisket medför. Timmarna rullade förbi och det hände inte speciellt mycket mer än att solen gassade på, vilket för övrigt uppskattades! Framåt eftermiddagen bytte vi sida och placerade oss vid början av sjön. Det tog inte många kast innan jag lyckades kroka en liten regnbåge. Fisken var väldigt liten men fick ändå Yellowline #4 att jobba fint. Fisken släpptes tillbaka och det dröjde inte många kast innan jag var i en till. Denna fisken kändes tyngre. Ett par rejäla ruscher satte brorsans handbromsade rulle på prov. Den lätta utrustning gjorde verkligen så att fighten fick mer feeling och spänning. Efter ett sista par tappra rusningar kunde fisken se sig besegrad. Detta fick bli en matfisk, på ungefär 1,5 kilo. 
 
 
Inte många minuter efter lyckades även farsan lura en. Även denna bjöd på en riktigt fin fight med många rusningar. Efter ett par minuter håvades den. Även denna fisk en perfekt matfisk på ca 1 kilo.
Tight lines
Simon
 
 
Sedan beslöt vi oss för att åka hem, en sak vi kunde konstatera var att regnbågsfisket var bra för självförtroendet! 
 

Kommentarer

  • Birgitta säger:

    Grattis!!
    Oh, så gott

    2015-05-26 | 09:49:51

Kommentera inlägget här: