poseidonsdisciples.blogg.se

Poseidon var havets och flodens gud. Poseidons lärjungar är två tvillingbröder som har förälskat sig i laxfiske. På denna blogg kommer ni kunna läsa om deras fiske äventyr, mestadels efter lax i bland annat Lagan, Ätran och Mörrumsån

Fisk!

Kategori: Allmänt

 
Idag stod fiske på schemat. Vi anlände vid 12 tiden och började fisket cirka 12.30 på PK-hall i vanlig ordning. Till en början var fisket drygt på grund av turister som inte kunde reglerna. Efter att turisterna stack så kunde man fiska av sista delen av sträckan. Det dröjde tre kast innan man såg Simons spö böjas rejält. Fisken gick upp och hoppade och slet sig loss, den var dock rejält färgad så det var inte hela världen.
 
Blåsten gjorde fisket mycket besvärligt då vi båda använde hyffsat lätt utrustning (12,6 #7/8)
Man fick vänta in vinden och försöka anpassa sig!
 
Slitet resulterade dock. Trotts den dåliga vattenföringen så bytande Simon lina till en S2/S3 och en tung Dee Monkey. Det dröjde inte många minuter innan ett "FISK" ljöd. Kampen mellan Simon ock fisken hade nu börjat!
Man märkte rätt snabbt att det var en nystigen fisk eftersom den hade väldigt god kondition. Fisken bjöd på många rusningar, och ett par längre ruscher innan den tailades.
 
En silvertorped, 7 kilo fördelat på 80 centimeter Tight Lines
Poseidons Disciples

Kommentarer


Kommentera inlägget här: