poseidonsdisciples.blogg.se

Poseidon var havets och flodens gud. Poseidons lärjungar är två tvillingbröder som har förälskat sig i laxfiske. På denna blogg kommer ni kunna läsa om deras fiske äventyr, mestadels efter lax i bland annat Lagan, Ätran och Mörrumsån

Nu hugger det!

Kategori: Allmänt

 
Nu summerar vi helgens två laxfiskedagar. Gårdagens fiske började som vanlig ordning på Per-kars hall vid Lagan, vid 10 tiden. Förmiddagens fiske kändes hett, med bra temperatur i vattnet kändes det helt perfekt. Dock så ändrade Statkraft vattenförningen från 120 kubik till knappa 75 mitt på morgonen. Riktigt tråkigt men vad ska man göra? Vi var riktigt sugna på att fiska på "bra" vatten men så blev det inte. Vi var inte lika många fiskare denna dagen. Runderna kunde fiskas snabbt och smidigt. Förmiddagen flög förbi, utan något hugg. Det var lite fisk som visade sig, så fisk fanns där. Lunchen bestod denna dagen av korv med bröd. Med mat i magen fick vi ny energi och fisket fortsatte. Som sagt vi såg fisk som visa sig på hallen. Det kändes som det kunde smälla på en blanklax när som helst. Några timmar gick utan någon som helst kontakt med fisk. Men vid 3 tiden började det att hända grejor. Simon stod i slutet av sträckan "vid de stora stenarna ". Först la han några korta kast som man brukar göra vid detta ställe. Det sista kastet la han riktigt långt ca 30 meter, det var då det hände! Flugan han knappt landa i vattnet för än man kunde se spöet böjas ordentligt, rullen tjöt och fisken stack. Med fruktan för fisken skulle simma runt farledsmärket så spändes bromsen rejält. Trots detta fortsatte fisken att rusa, då krävdes drastiska åtgärder. Handen sattes mot spolen, detta resulterade i ömma knogar då fisken fortsatte rusa. Det blev som vi fruktade. Fisken gick runt bojen och fluga och tafs slets av! 
 
Antigen en jäkligt stor blanklax, eller en felkrokad fisk.
 
Besvikelsen var stor att fisken slet sig, men ibland får fisken vinna.
 
Fisket fortsatte ett tag till. Hoppet om lax började att rinna ut i sanden. Eftermiddagen började så smått gå mot tidig kväll, vi funderade på att skita i det och satsa på morgondagens fiske istället. Trots det så sa Philip att han ville först ta en sista snabb runda. Han gick ner och ställde sig vid första sträckan, några snabba kast och sedan gick han upp vid sten partiet. Det är just denna sträckan som känns så jäkla het. Inga jätte kast, utan lite kortare cirka 15m . Int/s1 fiskades fint på detta vattnet, i tafs änden satt en ganska stor svart fluga med lite blått flash, denna fluga såg riktigt fin ut. Han tog ett steg och la ett fint kast, linan gled mot den klassiska hugg platsen och Smack!! , ett "fisk" tjut hördes från Philip. Spöet buga sig fint och rullen tjöt sådär härligt precis som det ska vara. Fisken stångades mycket, inga jätte rusher men gott en 30-35meter. Han gick ut vid de stora setenarna i slutet på sträckan för att enklare kunna drilla fisken. Det var tunga knyckar och man kunde känna att det var relativt stor fisk. Efter ett tag så gled fisken allt närmare och man kunde skåda silver i vattnet! . Nu var fisken trött och några sista knyckningar och lite stångades så kunde fisken landas . En snygg tailning av farsan. Ett stycke silver låg på gräset. En snygg 8kg majlax fångad av Philip.
 
Dagens fiske var inget att hurra för. På grund av Statkrafts mycket märkliga vattenförning så var vi tvungna att börja fiska redan vid 04.00 och avsluta fisket vid 10. Vi var 4 fiskare på hallen, så runderna gick snabbt. Under morgonen trillade det in ytterligare folk. Så det blev en relativt lugn fiskedag, alltså ingen fisk.
 
Tight Lines/ Poseidons Disciples

Kommentarer


Kommentera inlägget här: